Skip to content

Een blog over ICT

Een blog over ICT

Hallo. De afgelopen tijd heb je misschien al eens een artikel van mij gelezen op Hallomorgen.nl. Maar ik heb mezelf nog niet voorgesteld. De hoogste tijd om dat eens te doen. Ik ben Roy Romviel en werk al een tijdje als online marketeer bij dit leuke ICT-bureau. Ik ben bij het team gekomen om de online zichtbaarheid van Hallo Morgen te verbeteren en leads te genereren met marketing.

Vandaag begin ik met een serie artikelen om jou als ondernemer te helpen de juiste ICT-koers te bepalen in een snel veranderende wereld. Hoe kun je jouw bedrijf slimmer laten werken met de juiste ICT-middelen?

Ik ben ook ondernemer

Ik werk parttime voor Hallo Morgen. De overige drie dagen vul ik met mijn eigen online marketingbureau. Ik probeer mijn klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en tegelijkertijd wil ik natuurlijk zo veel mogelijk geld verdienen door zoveel mogelijk werk te doen in de tijd die ik heb.

Net als iedere ondernemer worstel ik met efficiënt werken, grip houden op mijn processen en inzicht krijgen in de prestaties van mijn bedrijf.

Maar ik ben geen ICT’er

Als online marketing werk ik dagelijks met allerlei digitale toepassingen. Mijn werk zou niet eens bestaan zonder ICT! Maar toch weet ik niet veel op ICT-gebied. Het creëren van een productieve werkplek, efficiënter werken door software met elkaar te laten samenwerken, datamanagement… Ik kan dat vast beter regelen. Het zou mijn werk een stuk overzichtelijker en makkelijker maken in ieder geval.

Ik ga schrijven over ICT voor de MKB-ondernemer

Nee, dit wordt geen saai blog over ICT met moeilijke Engelse termen als agile en mainframe. Ik ga ook niet schrijven over handige trucjes voor Microsoft 365 of slimme configuraties in Windows. In dit blog doe ik een poging om jou (de ondernemer) te helpen met artikelen over hoe jouw bedrijf steeds slimmer gaat werken. Denk aan artikelen over:

  • hoe je processen kunt verbeteren en een mindset creëert om continue te verbeteren
  • hoe je succesvol kunt veranderen
  • de rol van ICT in bedrijven van nu
  • de impact van de digitale revolutie op jouw bedrijf en hoe je dit in je voordeel kan laten werken

Met verhalen uit de praktijk

Hoe gaan andere ondernemers om met verandering en hoe zetten zij ICT in om hun bedrijf slimmer te maken? Dat thema zal centraal staan in de artikelen die ik ga schrijven. De verhalen die ik met je ga delen haal ik uit mijn eigen bedrijf en van onze klanten.